This one's for the lonely, the one's that seek and find, only to be let down, time after time

 

i was homesick inside city walls, the seasons were upside down

Så underbart vackert. Musiken, känslan, han, allt.

allting kan gå i tu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar

Idag har det varit en vanlig dag i skolan. Tog fel på klockan 10:17 och 11:17 och blev sen.
Efter ett religions prov åkte jag vidare hem till Tobias. Sen gick vi iväg till blodbussen som var i Jakan idag och har nu tagit mitt första steg till att ge blod. Sedan satt vi och snackade en massa och sedan så kollade vi på massa olika sorters fallskärmshopp och pratade om hur många hopp man behövde för olika saker osv. Otroligt kul att träffa lille Tobias som iför sig inte är så liten men skit samma i det. Men sedan behövde jag rusa till tåget för att komma hem i tid.
Åkte till stallet, testade en ny häst eller ny för mig snarare, hon hade den krångligaste gallop jag varit med om. Henne kan jag tänka mig att arbeta mer med för hon kan man nog lära sig mycket på.
Sedan har jag bara chillat i sängen min. Börjat kolla lite breaking bad. Kollat två avsnitt, undrar lite när det blir så där intressant....men ska väl ge det en chans åtminstone.

Nu ska jag sova, det har jag sagt i två timmar till mig själv. Men nu ska jag försöka stänga av allt och bara sluta ögonen och somna.

When you try your best but you don't succed, when you get what you want but not what you need

Idag är en bra dag. Har på bara en timme lärt mig så mycket om mig själv och varför jag gjort som jag gjort och haft problem med just det som alltid stått i vägen för mig. Är så skönt att förstå varför jag var som jag var och är som jag är, varför jag alltid haft det så. Men nu vet jag vad mitt problem är och kan nu jobba vider för att komma ur den dära onda cirkeln som jag lärt mig att leva i. Vill bara berätta för mitt ex hur glad jag är över att vi var tillsammans för genom den relationen har jag hittat mycket pusselbitar i mitt egna pussel men inte förens idag såg jag vad de visade och att jag ens hade dom. Dock lite stelt att slänga iväg ett sms eller något om det då vi inte längre har någon kontakt men om jag träffar honom någon gång måste jag tacka honom för allt. Låter halft som en kärleksförklaring inser jag nu, fast det kommer det aldrig att vara. Inte om det kommer från mig idag i alla fall.
Har även handlat 350 gram garn och har börjat sticks på vinterns halsduk då garnet till den första aldrig skulle räckt till så den repade jag upp.
Men åh, sån bra dag idag. Det känns som mina veckor sen förra helgen alltså. Åh. Länge sen jag såg saker så klart som nu.



something we don't talk about, rather do without, and just hold the smile

Dagen efter stormen.
Har haft en riktigt fin helg. Först utgång med mina fina kaos-vänner för att dagen därpå träffa tre andra fina vänner för att kolla på "Doctor who" premiären ute i Tumba.
Helt klart en av de bättre helgerna jag haft på ett tag.
Nu är jag sängliggandes (bara oerhört trött för att gå upp) och kollar på tusen olika serier medans jag väntar på livet. Och så är man ledig imorgon, fast bara pågrund utav två möten men sovmorgon + vara hemma tidigare än jag borde, win win.
Och imorgon ska jag iväg och handla något riktigt ballt garn och börja sticka på en ny hallsduk. Började på en men garnet lär aldrig räcka till...
Men nu ska jag fortsätta med mitt serie tittande i väntan på att bron ska sändas ikväll.
Puss och kram

This one's for the lonely, the one's that seek and find, only to be let down, time after time

 

that was when I rueled the world,

Snart är mitt första dygn som en vuxen person enligt lag avklarad.
Känns inte så mycket, känner mig varken äldre eller yngre än vad jag gjorde för 24 timmar sedan.
Haft en lugn men härlig dag idag. Slapp skönsången både i klassrummet och matsalen. Jag är bra som lyckas lura i samhälls läraren att jag inte fyllde år, hehe.
Efter skolan träffade jag fina Tobias som ville säga grattis. Fick en riktigt ball schal/halsduk med instickade dödskallar. Förstår inte att det ens går. Sedan åkte vi förbi Barkaby outlet och sedan fick jag åka med till Brommaplan så han råkade fastna i köerna, hihi. Fint att träffa min lille pojk.
Spenderade resten av kvällen i ett regnigt och kallt stall och myste med Birkir som var på ett enormt myshumör idag! Antagligen för att han har fått flytta från sin gamla box som han stått i några år nu till en ny. Iförsig, rpecis bredvid men fortfarande.
Sedan blev det firning hemma och nu är jag en systemkamera (porr) rikare, nikon D7100 (och lite annat smått och gott). Om jag fortfarande varit tillsammans med Hampus hade han varit avundsjuk, det var min första tanke när jag såg vilken modell det var. Märks att han snackade en hel del om den faktiskt!
Men nu ska jag krypa ner i sängen, kolla paradise hotel och svara på alla grattis som ramlat in under dagen.
 

svart och svår sjutton år (sista tiden, sista gången)

Spendderade hela kvällen i stallet med lille Glenn. Helt klart en av mina nutida favoriter att rida på i stallet. Han är alltid lite utav en utmaning liksom. Precis vad som behövs för att bli bättre och jag tycker om utmaningar.

Annars så är jag lite besviken på mänskligheten. Eller kanske inte mänskligheten men vissa människor som är otroligt bra på det där med manipulation. Och jag fastnade men insåg nu hur fel jag hade. Glad över alla felsteg som togs av denna människa som fick mig att inse det. Finns dock en eller två personer som jag så gärna vill ska inse detta. Men jag tänker varken linda in skitsnack i fina ord eller säga det rakt ut. Jag tror faktiskt att det måste man få lära sig själv i vissa fall. Även om jag blir arg som ett åskmoln näe det handlar om det här så tror jag att det är bättre om vissa får inse det själva istället. Människor måste lära sig av sina egna misstag. För annars har de aldrig lärt sig liksom. 

Och om ungefär en och en halv timme fyller jag vuxen. Någon gång runt halv ett kvart i ett så är det 18 spenderade liv här i detta iskalla ikea land.
Jag kommer kunnda handla svagsprit och ciggaretter, gå på krogen, ta körkort, gifta mig, byta namn, och rösta i val. Inget av dett spelar så stor roll för mig faktiskt, ska däremot bli skönt att kunna sjukanmäla sig själv och skriva på pappren utan målsmans underskrift. Men detta innebär en kväll till den efterlängtade placet ace där de spelar bra musik. Broder Daniel och Håkan och allt annat som ingår i samma musikspår. Enda utgånsstället jag riktigt ser fram emot.
Nu ska jag fortsätta med mina sista timmar som sjuttonåring och lite ta farväl av hela min barndom. Och nu förstorar jag upp allt med att fylla vuxen för det är egentligen inget jag lagt så mycket vikt på mer än att det kan vara kul att hänga med alla andra när de drar ut.

Go on and touch, don't think too deep in, don't be so scared of the things you love

Haft en otroligt bra dag idag.
Tog mig en längre sovmorgon. Åkte iväg till Luma och träffade en gammal klassvän. Träffade hans vänner, lyssnade på när han och några andra jamade och sedan begav vi oss till ett av pianorummen och satt och spelade en del tills vi båda satte oss på tvärbanan mot Alvik.
Efter det åkte jag in till Slussen och träffade Mathilda och tog en fika med henne på slussens trängsta café. Otroligt mysigt. Glad att jag håller på att lära känna den flickan. Tiden bara fög iväg och från någon timme var flera timmar spenderade med henne. Mycket skratt och utbyte utav filosofi, böcker och allt annat därimellan.
Nu sitter jag hemma i en nybäddad säng. Kollar lite på American Horror Story och ska snart sova inför en dag i skolan imorgon.
Godnatt.

When I wake up I’m afraid, somebody else might end up being me

Har så otroligt mycket att göra nu hela den här veckan. Det är otroligt härligt för det är mycket bra saker. Tycks ha kommit in i en sådan tid nu. Förra veckan var likadan, och nu denna med. Det är skönt med sånna veckor med fina händelser och personer.
Och jag är så otroligt lättad över att fortfarande ha fyra veckor kvar på DBT efter den här veckan.
Och mycket tycks börja ordna upp sig, eller det vet jag väl inte egentligen men ja.
Imorgon ska jag gå upp tidigt, ge mig ut på en springtur, sen ska jag städa rummet för att sen bege mig till Kulturama gymnasiet och hälsa på en gammal klassvän och för att sedan möta upp Mathilda på en fika. Så peppad.
Men kanske dags att krypa ner i sängen och sova några timmar igen. Godnatt på er.

this one heart is afraid of the dark, never gonna stop you, never gonna conquer

Jag önskar jag var bra, men det är bara att inse att jag nog inte är det. Inte så som jag vill vara bra. Fått höra att jag är bra på det, men jag tror inte på dessa människor då allt talar emot dem, även de själva talar emot orden de yttrar. Den här kvällen är ingen bra kväll.

let's grow old together, and die on the same time, you said

Jag vill räcka till men jag lyckas nog aldrig med det riktigt.
Liksom hur räcker man till när man inte ens vet om man får räcka till. Luddig mening men med klar betydelse.
Vet inte riktigt hur min kväll kommer sluta.
Sitter och knåpar ihop lite kvälls poesi kan man väl kalla det. Slutar med att jag trycker ner "backspace" tills det är borta och så börjar jag om igen. Aldrig riktigt bra, aldrig riktigt nöjd. Och lådan bakom mig finns i mina tankar hela tiden nu. Måste gå ut, ska vandra omkring på söder nu, ta en promenad från Mariatorget till Hornstull och tillbaks kanske. Min favorit sträcka på röda linjen. Underbart promenad stråk också, passar idag.
 

no I'm not the one that I used to be lately, you meet me at an intresting time

Hej kära ni som vandrar in här varje dag.
Har inte så mycket att säga om mitt liv för stunden.
Jag uppdaterar mobilen, kanske därför jag sitter här?
På torsdag ska jag ut, dricka saft och det man gör när man är singel. Om ni vet vad jag menar. Maskerad är temat men är så osäker på vad jag kan vara. Kanske vanlig sjöman eller matros är väl de jag tänkt på men vi får se.
Ska börja sticka mig en hallsduk också! Dock tror jag inte jag har tillräckligt med garn för så som jag vill ha den..men det får jag lösa!
Vill fota en massa nu, trots att jag knappt vet hur en kamera fungerar men det är så mörkt och världen har ingen direkt charm för att ge mig någon inspration. Funderar på att åka ut till stallet men har inte direkt tiden till det, eller energin.
Roligt liv, men kanske ska börja fota små detaljer istället, gillar att ta närbilder, fånga det lilla i saker, som bilderna nedan, men det blir en annan dags problem för nu ska jag sova.
Godnatt på er.

livet har börjat och jag springer efter vinden.

 

Say hello, spreed a little love for me

Har gått från båda hållen när det gäller det där. Jag har velat. Övervägt för och emot. Ingen sida har vunnit. Bara tagit mindre segrar. Jag går från övertygelse till ovisshet när saker inträffar som påverkar. Vet inte om jag mest försöker övertala mig själv eller vad jag gör längre. Men tiden ska ju utvisa framtiden en dag. Så till dess får jag väl vänta.

jag försöker förvandlas, men jag går i repeat, och vår himmel är oskyldigt grå, som idag, som imorgon och som igår

Sitter och nystar upp ett garn, har precis sagt godnatt till Tobias och spelar spellistan som jag lyssnade på när jag åkte tåg en gång i tiden.
Saknar känslan av att ha någon nära just ikväll. Inget seriöst, helt kravlöst, bara ha någon att luta sig mot och hålla om liksom. En vän att prata med, kolla film, utbyta kloka meningar med. Det var länge sen jag hade en sån vän.
Men nu nattbabblar jag mest, ska göra mig en kopp te nu och försöka varva ner för att få någon sömn inatt. Blir svårt efter en hel eftermiddags sömn..

I used to laug it off, I used to look the other way

Laddade upp designen ändå. Fungerar dåligt på mobil då menyn trollar loss. Inget som går att fixa men ah, sådant som händer.

Sitter förövrigt i köket medans pappa är sur och mamma äter och jag väntar på att min paj ska bli klar. Ost och skinkpaj, så otroligt gott, förstår inte hur det kan va så gott men gudomligt verkligen!

Släcka fyren på berget som räddade liv, smita från smällen med sjumilakliv

Blir så förbannad för det känns inte som att du någonsin brydde dig. Och det gör ju ont.

we gonna keep on running until we see the sun

Sitter nyduschad i en helt ny bäddad säng och myser lite. Skulle verkligen sitta fint med en kopp varm choklad eller en kopp te och en kvällsfika.

Inatt så gjorde jag klar en ny bloggdesign. Är stolt över att jag fick den att bli som jag ville. Men den kommer inte upp nu, kanske om några dagar, beror helt på.

Ikväll kom jag i alla fall till insikt i ett val jag funderat över hela denna termin. Stanna kvar eller inte. Inget håller mig direkt kvar. Så jag ska inte stanna kvar länge till. Äntligen har jag fattat det beslutet. Vet att jag kommer tacka mig själv oändligt mycket över den grejen.

Och The Fray har släppt en ny singel. Gillar den, lite råare känns det som men tror jag bara inbillar mig det.
Och om bara 210 dagar tar jag studenten, och nu ska jag snart beställa studentmössa, vi bestämmer tema till skivan i veckan, väljer design på inbjudningen i helgen och sen är det mest bara väntan och planering. Åh, varför är det så långt dit...

så ska jag minnas den där tiden då vi brann ihop

Nu är bloggen lite tommare.
Har raderat några hundra inlägg från min början här och det som blev kvar var bilder, musik, och vissa små texter som har någon form utav mening. Allt utan någon bättre mening rensades ut för att inte längre existera. Detta är något jag borde göra oftare helt klart.

Och ska pussla på en ny design. Hittade lite för många fel i designen vilket gav mig ytterligare en anledning till att pyssla om hela designen. Eller åtminstone rätta till så mycket som möjligt och ändra allt det jag tycker blivit lite fel.

En sak jag är förvånad över är hur många människor som klickar sig in här varje dag nu. Känns som att det är en hel del nya, känns lite läskigt att inte veta vilka dessa personer är men hej på er med. Och ska inte vara dum utan varnar er om min tristess, tankar och okreavitet här på bloggen så om ni tröttnar så är det ingen som blir förvånad. Lite skämt åsido sådär.

a song for a lover long ago

Åh, har blogg noja återigen. Vill göra om hela designen återigen till en väldigt simpel men ändå något annorlunda. Men för det krävs alldeles för mycket tid och ork att föminska varenda bild jag någonsin lagt upp på denna blogg vilket är någrot års bilder...

Idag har jag också fattat ett bra beslut. Insåg hur mycket vissa människor betyder för mig, så jag har tänkt skriva ihop ett brev under konstruktion till var och en av de människor som hjälpt mig att växa upp i denna stad vid namn Stockholm. Är alldeles för lat för att skriva för hand och skriver bara med tusch så om jag råkar välta ut vatten över breven (som jag gjort ganska ofta...) så är brevet/breven halvt förstörda. Kanske skickar jag iväg ett brev helt plötsligt. Kanske år senast vi sist sågs så lägger jag det i en brevlåda. Det ska inte vara några dåliga brev. Jag ska skriva om allt det bra, och om jag skulle skriva något dåligt måste jag ta fram det bra som kom ur det dåliga och väga upp. För om jag eventuellt skulle dö, bli förlamad eller råka ut för något som ja, tar mig ifrån den jag är eller vad man ska säga vill jag åtminstone ha allt det jag tycker och känner nerskrivet för den personen att läsa. Som ett "tack-för-minnena/ta-hand-om-dig/jag-älskar-dig/gå-vidare" brev typ. Nu har denna text nästan gått och fått lite livsångest över den men så är inte fallet. Jag planerar inte att dö förens jag är en gammal tant med långt grått hår som är så där gulligt fjantigt tantig som alltid bjuder på bullar och saft. Lite som den gamla tanten i "Stekta gröna tomater" (en oerhört bra film). Det är min livsdröm sen jag såg den faktiskt.

Men nu ska jag kanske sova. Vet att jag kommer sitta på tumblr en timme till men jag intalar mig att jag ska sova så känner jag mig duktig.
Puss och godnatt, godmorgon eller kanske goddag!

I got sober, I'm not a soldier, I got sober, I'm not a soldier

Sitter och lyssnar på Justin Vernon på högsta volym i mina hörlurar och denna låt är så vacker så. Både den enkla gitarren, med hans röst och med de få meningar som endå binder ihop allt sådär perfekt.
Har även haft en fin fin halloween kväll idag. Eller igår om man vill vara sådan.
Imorgon ska jag träffa min mormor och min moster. Ser fram emot att få se mormor igen. Undar hur hon har det. Hur hon mår. 
Nu är det försent för mig. Ska sova.
 


En flicka på snart 18 år i d enna värld. Lever mitt liv i kampen på att ta mig ifrån min självskada och depression. Och på vägen lära känna mig själv.